Lepidopterologisk Forening
- Aktuelt mødeprogram

Lepidopterologisk Forenings møder afholdes, med mindre andet fremgår nedenfor, på adressen Universitetsparken 15, bygning 12, 2100 Kbh. Ø. (jagtvejsfløjen med indgang på bagsiden af Zoologisk Museum), torsdage kl. 19.30. 
Det aktuelle mødeprogram i pdf-format. (læses fx med )

Entomologisk Forenings møder starter 19.30, indgang fra Zoologisk Museums hovedindgang. For detaljer om mødested og møder, se Entomologisk Forenings hjemmeside.Torsdag d. 4/4 Pyrenæerne.

Christian Videnkjær har siden 2006 tilbragt fem somre i Pyrenæerne med basis i de to departementer Ariège og Hautes-Pyrénées.
Fra udvalgte "basecamps" er rygsækken blevet pakket, støvlerne snøret, sommerfuglenettet samlet og kameraet gjort skudklar parat til at gå på opdagelse i de uudtømmelige grønne bjerge med 8500 bjerg- og bakketoppe, Europas højeste vandfald, 1500 søer, 3000 forskellige blomster, ørne og gribbe flyvende over hovedet, murmeldyr puslende om fødderne og ikke mindst et utal af sommerfugle svirrende om ørerne.
Aftenen vil byde på billeder af den skønne natur og nogle af de kulturskabte fænomener, som Pyrenæerne også byder på. Som supplement til de viste billeder, vil det være muligt at gå på opdagelse i de medbragte kasser, vandrekort, litteratur m.m.


Torsdag d. 18/4 Provence.

Uffe Terndrup og Tom Nygaard Kristensen kommer forbi fra det jyske og fortæller historier og viser billeder fra deres på flere måder spændende tur til Provence i april 2011 på jagt efter sjældne arter som de to svalehaler Z. cassandra og Z. rumina medesicaste samt T. ballus, C. avis, E. epistygne og flere andre blandt andet lidt natsommerfugle. Et par kasser med dyr fra turen stilles til beskuelse.


Tirsdag d. 23/4 Entomologisk Forening. Ordinær generalforsamling.

Efter generalforsamlingen foredrag v. Nicolai Vitt Meyling om ”Insekter og patogene svampe: værtsspecificitet og forsvarsmekanismer”. Næsten alle insekter kan inficeres med svampe, som gennemtrænger kutikula og dræber værten. Feltstudier i Danmark har vist, at interaktionsnetværket mellem svampe og insektarter er ganske kompliceret. Insekterne har som modtræk udviklet forskellige forsvarsmekanismer til at undgå infektion. Eksempler på disse mekanismer med fokus på adfærdsmæssigt forsvar, som muligvis er vidt udbredt blandt insekterne, vil blive præsenteret.


Fredag d. 8/6 kl. 21.30 Sværmeri på Melby Overdrev

Kom med på tur i natten og oplev de mange natsommerfugle, som bliver tiltrukket af sukker- og lyslokning. Der vil være mulighed for at se præparerede dyr og høre om mange arter, også de mere sjældne, som Melby Overdrev rummer.
Sted: Melbylejren. Nyvej/Tangvej 2, 3360 Liseleje
Vi bliver ved lige så længe, som vi har lyst. De seje kan blive lige til solopgang.
Påklædning: Varmt tøj, medbring gerne lommelygte.
Vi byder på kaffe/the og kage, og der bliver mulighed for at købe øl og vand
Arrangører: DN-Halsnæs og Lepidopterologisk Forening i samarbejde med Naturstyrelsen-Nordsjælland.
Tilmelding er ikke nødvendig. Yderligere oplysninger på DNs hjemmeside eller hos Knud Bech, karenogknud_at_webspeed.dk.


Fredag-søndag 21-23/6 Ekskursion til Halland, Sverige

Lille nabolands-ekskursion til vores medlem Finn Iversens sommerhus i den sydlige del af Halland en lille times kørsel fra Helsingborg. Tilmelding til Finn Iversen på email kvaerno_at_post12.tele.dk, hvorefter nærmere oplysninger tilsendes.
Der er plads til et antal personer overnattende under tag, såfremt man selv medbringer sovepose og luftmadras el. lign., og der er plads til flere i haven i medbragt telt. Området omkring Finns hus består af en varieret natur med eng, skov, højmose o.m.m. Der gode muligheder for lyslokning både ved huset og i omegnen, og af dagsommerfugle er der mulighed for bl.a. M. diamina og måske C. palaeno og L. populi.