Lepidopterologisk Forening
- Aktuelt mødeprogram

Det aktuelle mødeprogram i pdf-format. (Hent PDF læser )

Lokalerne på museet er blevet tilgængelige igen, så alle møder kan nu afholdes fysisk. Mød derfor op og bliv klogere på sommerfuglenes verden og få en hyggelig snak med de øvrige fremmødte.

Lepidopterologisk Forenings møder afholdes, med mindre andet fremgår nedenfor, på adressen Universitetsparken 15, bygning 12, 2100 Kbh. Ø. (Jagtvejsfløjen med indgang på bagsiden af Zoologisk Museum), torsdage kl. 19.30. 
BEMÆRK: Der er der kun få parkeringspladser i området, og uden p-billet må man kun holde i max 15 minutter - husk at sætte p-skiven inden I forlader bilen for at hente en p-billet!. Henvend dig til vores "vagt" ved mødet. Det er kun tilladt at parkere i afmærkede båse

Ny mulighed for deltagelse på mødeaftenerne over internettet:

Efter erfaringerne med afholdelse af møder over Zoom i foråret, hvor en hel del medlemmer boende langt fra København deltog, har foreningen indkøbt et kamera, så det for udvalgte fremtidige møder såsom foredrag, billedaftener og lignende vil være muligt at følge med hjemmefra. Vi håber på den måde, at medlemmer fra især Jylland, Fyn og udlandet i højere grad vil få mulighed for at deltage på mødeaftenerne. Link til et møde vil kunne fås ved tilmelding til den under mødet nævnte kontaktperson.

HUSK: Du kan tilmelde dig til foreningens mødehusker. Er du tilmeldt, får du en mail om det næste møde 4 dage før det holdes. Af praktiske grunde gælder tilbuddet kun vore medlemmer.

Datoer for vore egne møder, klik på datoen for at hoppe til mødebeskrivelsen:  14/10 - 28/10 - 11/11 - 25/11 - 9/12 - 13/1 - 27/1 -


14/10-2021: Thailands sommerfugle v. Jan Fischer Rasmussen

Jan har besøgt Thailand mange gange i de senere år. Når han er der, bruger han en stor del af tiden til at kikke sommerfugle, guldsmede og fugle. Jan har ikke samlet dyr fra landet, men sætter ofte lys op, så det er blevet til en hel del billeder - også af natsommerfugle. Foredraget vil koncentrere sig om sommerfugle, men Jan vil også vise en del billeder af guldsmede, andre insekter og lidt fugle. Derudover vil han kort nævne nogle gode steder at tage hen, hvis man vil se en masse på kort tid. Mød op og få inspiration til den næste udlandstur.

OBS:Det vil være muligt denne aften at deltage via Zoom. Tilmelding kan ske ved at skrive til formanden på adressen: cuv@herlufsholm.dk der efterfølgende vil sende dig et link til aftenens møde.


28/10-2021: Auktionsaften

Denne aften afholdes auktion med grej og bøger fra Steen Anker Jensen, Steffen Johansen og Jens Lyngsøe.Hent auktionslisten her.

Skriftlige bud fremsendes pr. brev eller mail til carstenhviid52@gmail.com, Carsten Hviid, Virum Overdrevsvej 5A, 2830 Virum, og skal være foreningen i hænde senest d. 26/10-2021.

Bemærk: Grundet den omfangsrige auktionsliste begynder vi klokken 19.00, så dørene er åbne fra klokken 18.30-18.50.


11/11-2021: Besøg i Zoologisk Museums videnskabelige samlinger

Efter en del års pause er der igen mulighed for at besigtige magasinerne. Thomas Pape vil på dette årlige besøg give os mulighed for at fordybe os og gå på opdagelse i de mange skabe og kasser i museets magasiner. Medbring dyr til bestemmelse, se de mange kasser med danske arter, gå på opdagelse blandt de sydamerikanske pragtsommerfugle eller tag en afstikker til en af kasserne med punktumbiller.
Mulighederne er mange, så gå efter lige hvad I har lyst til. Samlingen huser ca. 5 millioner insekter.


25/11-2021: Nye danske storsommerfugle siden 2006 ved Erik Steen Larsen

Den seneste samlede præsentation af nye arter for den danske fauna udkom i 2006. Siden har hele 33 nye arter storsommerfugle fundet vej hertil. Enten som reelt indvandrede arter eller som migrerende og tilfældige strejfere. Listen præges i høj grad af natsommerfugle, men en enkelt dagsommerfugl er det da også blevet til.
Erik vil denne aften gennemgå samtlige nye arter, vise billeder og fortælle lidt om arternes biologi, udbredelse osv.
Mødet kan følges via Zoom. Send besked til Emil Blicher Bjerregaard xanthomelas@live.dk og modtag et link, så I kan være med hjemmefra.


9/12-2021: Julemøde – årets bankobegivenhed

Carsten og Ingelise vil som sædvanlig lede os gennem de spændende spil med dertil hørende flotte præmier. Du medbringer familien og kontanter til køb af plader.
Husk at vi spiser sammen inden spillet så medbring også aftensmaden. Foreningen byder på kaffe/ the og en lille én. Øl og vand kan købes til de sædvanlige lave priser.
Vi plejer at blive mange, så kom i god tid.
Bemærk: Vi spiser klokken 19.00, og banko starter klokken 19.30. Dørene er åbne fra klokken 18.30-18.50.


13/1-2022: Årets billeder

Medlemmerne viser billeder fra 2021-sæsonen. Alle korte (10-15 minutter) indslag er velkomne, det vil sige omkring 25-30 billeder. Der er computer og projektor i mødelokalet. Har I længere serier, som I gerne vil vise, så book en hel aften med billeder og fortællinger.

Mødet kan følges via Zoom. Send besked til Emil Blicher Bjerregaard xanthomelas@live.dk og modtag et link, så I kan se med hjemmefra.


27/1-2022: Ordinær generalforsamling

Nærmere følger

Til sidens top