Sommerfuglerapporter fra Danmark

Gå til foreningen startside Gamle rapporter Udenlandske rapporter
Vigtigt: Information om gældende frivillige populationsbeskyttelser af insekter i Danmark

Husk: Disse rapportsider er kun beregnet til observationer og meddelelser vedr. sommerfugle. Diskussioner, annoncer og lignende indlæg slettes uden varsel!

Læs mere her om ret og pligt på denne side

Bemærk venligst at alle observationer skal indeholde mindst artsnavn, dato og stednavn for være brugbare!

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste

Rapportør Obs. dato Distrikt Obs. type
Martin Bjerg 6/4-2021 NEZ Dagsommerfugle
Så kom årets sjette art på listen; en cardamines-hun på matriklen i dag i Frederiksværk i 5 graders varme og kuling lige på kanten af en haglbyge. Ellers startede dagsommerfuglesæsonen med urticae og c-album den 22. februar efterfulgt af rhamni den 25. marts, rapae den 30. marts og io den 31. marts.
Skrevet d. 6/4-2021

Arne Viborg 30/3-2021 NEZ Dagsommerfugle
En tur i Lyngby Åmose resulterede i 2 det hvide c (P. c-album), 4 nældens takvinge (A. urticae) og 6-7 citronsommefugle (G. rhamni).

Ellers mange frøer, et par af hvinand, lidt spætmejser, og flagspætter samt en enkelt træløber.
Skrevet d. 6/4-2021

Jan F. Rasmussen 0/0-0000 LFM Dagsommerfugle
En tur til Falster (Horreby Lyng og Borremosen/Listrup Lyng/Hannenov Skov) gav masser af rhamni (30+), 1 urticae, 1 c-album (Hannenov) og enkelte parthenias i både Horreby Lyng og Listrup Lyng. Derudover bl. a. alle 5 danske krybdyr: Hugorm og skovfirben i Horreby Lyng, snog i Hannenov, stålorm i Listrup Lyng, mens markfiben måtte findes på Sydsjælland, da det er forsvundet fra Falster.
Skrevet d. 6/4-2021

Jørgen Krogh 30/3-2021 EJ Dagsommerfugle
På påskeferien gav min tur i Mols Bjerge ca. et dusin rhamni, knap så mange urticae, en io, en (slidt) c-album samt - som dagens største overraskelse - en delikat og (naturligvis) dugfrisk argiolus, vel et par uger tidligere end jeg plejer at begynde at se den. Ingen antiopa, som jeg ellers havde drømt lidt om. 5 arter på en tur, inden marts er helt slut - det har jeg ikke været vant til. God sæson til alle derude ...
Skrevet d. 30/3-2021

Steffen Johansen 28/3-2021 NEZ Dagsommerfugle
Farum Stationstorv 25-03-2021. Ved kejserbuske 8 nældens takvinge (urticae). 2 citronsommerfugl (rhamni).

26-03-2021. Ganløse Ore 1 citronsommerfugl (rhamni) - 1 nældens takvinge (urticae). Dagens overraskelse 1 admiral (atalanta)nød solen langs en skovvej.
Skrevet d. 28/3-2021

Jørgen Krogh 25/3-2021 NEZ Dagsommerfugle
I Himmelev Skov ved Roskilde så jeg min første c-album i år. Tænk at den trods alt kan have så flotte farver efter en lang overvintring. Desuden myriader af urticae, på et tidspunkt havde jeg 4 flyvende omkring mig på en græsmark.
Skrevet d. 25/3-2021

Bjarne Skule 25/3-2021 NEZ Dagsommerfugle
Veksø, Sjælland.

Endelig dagdyr også her i haven. På de blå botaniske Crocus var der to urticae og en rhamni. Desuden året første honningbi her og adskillige fluer.

Super herligt.

Behøver jeg at nævne, at på de flotte, store Crocus var der intet liv?



Jeg ønsker alle en god sæson


Skrevet d. 25/3-2021

Michael Andersen 27/2-2021 Dagsommerfugle
Så er den der:

Den nye bekendtgørelse om fredning af bl.a. dagsommerfugle:

Bekendtgørelse om fredning af visse dyre- og plantearter og pleje af tilskadekommet vildt

Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. marts 2021.

Link til bekendtgørelsen på Retsinfo.dk: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/257

God fornøjelse med at læse den








Skrevet d. 27/2-2021

Jørgen Krogh 25/2-2021 NEZ Dagsommerfugle
Ja, så kom jeg også - langt om længe - med i den flok, der har set dagsommerfugle i februar: I Roskilde i dag var der både en urticae og en rhamni-han på vingerne. Pragtfuldt!
Skrevet d. 25/2-2021

Emil Bjerregård 24/2-2021 Dagsommerfugle
Butterfly Conservation Denmark er i luften!

Efter ca. 2 års forberedelse er Butterfly Conservation Denmark i luften, som har fokus på at sikre Danmarks sårbare og truede dagsommerfugle. Firmaet består af entomolog Emil Blicher Bjerregård og biolog Peer Ravn og internationale eksperter som Jeremy Thomas, David Simcox, Sara Meredith og Detlefs Kolligs.

Butterfly Conservation Denmark er et dansk rådgivningsfirma centreret om entomolog Emil Blicher Bjerregård, der har en meget stor viden om den danske og europæiske dagsommerfuglefauna og biolog Peer Ravn, der har mangeårig og stor erfaring ift. at gennemføre omfattende, succesrige naturplejeprojekter for sjældne arter og naturtyper.

Butterfly Conservation Denmark er specialiseret i at skabe større naturområder med fokus på at bevare og sikre livskraftige meta-populationer af sårbare og truede dagsommerfugle og køllesværmere.

Vi arbejder tæt sammen med og har professionelt tilknyttet nogle af Europas mest succesrige og velrenommerede butterfly conservationists` som Jeremy Thomas, David Simcox, Sara Meredith og Detlef Kolligs.

I kan læse mere på vores facebook-side Butterfly Conservation Denmark. Det hele er stadig i sin spæde fase, men der kommer meget mere kul på i nærmeste fremtid!
Skrevet d. 24/2-2021

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste